Head N.V. heeft over de eerste zes maanden van dit jaar het operationeel verlies zien toenemen tot $18.0 miljoen, tegen $5.1 miljoen vorig jaar. De omzet liep met 3,4% op tot $ 152.8 miljoen. Directeur Johan Eliasch zei in een verklaring: "Door de zware omstandigheden op de markt is er in het tweede kwartaal geen verbetering opgetreden vergeleken met de eerste drie maanden van dit boekjaar. Bovendien is de positie van de dollar ten opzichte van de euro verder verslechterd." Het bedrijf verwacht niet dat de resultaten in de tweede helft van dit jaar veel zullen verbeteren.

De conclusie kwam tegelijk met de kwartaalresultaten voor de drie maanden tot 30 juni 2003 die Head deze week presenteerde. In het tweede kwartaal is de omzet met 8,7% opgelopen tot $ 79.2 miljoen. Maar ook daar is het operationeel verlies toegenomen tot $9.1 miljoen, wat gelijk staat aan een stijging van 3,2%. Waarbij de huidige marktomstandigheden en de druk die deze situatie op de verkoop uitoefent, als grootste boosdoener wordt gezien.

Head N.V., sinds 1998 gevestigd in Rotterdam, is een internationale producent en distributeur van sportkleding en -materiaal voor tennis, duiken en skiën.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN