• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Veritas brengt eerste sportkleding-collectie uit door samenwerking met atlete Nina Derwael

Veritas brengt eerste sportkleding-collectie uit door samenwerking met atlete Nina Derwael

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Nina Derwael in haar sportcollectie voor Veritas. Credits: Beeld via Veritas / MMBSY

Belgische keten Veritas voegt ook sportkleding toe aan het assortiment. De toevoeging komt tot stand dankzij een samenwerking met Olympisch atlete Nina Derwael. Derwael heeft samen met Veritas een collectie athleisurewear ontwikkeld voor tieners en volwassenen, aldus het persbericht.

De collectie bestaat uit twintig items, van sportlegging en top, tot sporttas, pet en jasje. De collectie is uitgevoerd in een warm, vrouwelijk kleurenpalet met roze, oranje en paars als hoofdtinten. De collectie is nu beschikbaar in alle Veritas-winkels en via de webshop van de keten.

"Toen Veritas mij contacteerde met het voorstel om samen een collectie te ontwerpen, was ik meteen laaiend enthousiast. Het was iets wat ik nog nooit had gedaan, dus zo'n uitdaging grijp ik natuurlijk met beide handen aan", aldus Derwael in het persbericht. "Naast hip en trendy, was het voor mij van enorm belang dat mijn collectie ook comfortabel is. Als sporter is het belangrijk dat de stoffen juist zitten en niet afzakken, rekbaar en ademend zijn. In de sporttas moeten genoeg zijzakjes zitten voor sportbenodigdheden en ik wou een extra tasje omdat ik altijd toiletgerief moet bijhebben. Ik ben dus echt vertrokken vanuit mezelf en mijn eigen ervaringen.

Vertias x Nina Derwael. Credits: Veritas / MMBSY
Sportkleding
Veritas