• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Verhitte toeristen in het Vaticaan

Verhitte toeristen in het Vaticaan

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Al jarenlang gooien de Italianen iedereen die niet decent gekleed is onverbiddelijk hun kerken uit. In minirokjes, korte topjes of shorts mag "la chiesa" officieel niet betreden worden. Schouders en benen dienen (tot over de knie) bedekt te zijn. En daar moeten ook de toeristen die de kerken willen bezoeken zich aan houden. Althans, dat vinden de immer goedgeklede Italianen.

Maar de bouncers van het Vaticaan hebben deze weken wel erg veel te stellen met bezoekers van de Sint Pieterskerk in Rome. Er heerst een hittegolf en dat betekent extra werk, want de meeste toeristen kleden zich nog schaarser dan anders.

De strenge regelgeving leidt tot veel hilariteit. Op het heilige plein is het één grote verkleedpartij. Toeristen kopen papieren broeken of hemden bij één van de vele stalletjes en trekken die ter plekke aan. "Wij hadden gehoord dat het kledingvoorschrift alleen gold als de paus thuis was", zegt de 44-jarige Becky Haskin uit Texas. Zij kocht met haar vriendinnen een papieren broek en shirt. Andere bezoekers zijn beter op de hoogte en graaien een lange rok, broek of omslagdoek uit hun tas. Het extra bloot dat tijdens het verkleden hier en daar te zien is, wordt door omstanders warm ontvangen met gefluit en gevatte opmerkingen.

Ook andere monumenten in de Italiaanse hoofdstad worden streng in de gaten gehouden. Zo is het óók niet de bedoeling dat men à la Ingrid Bergman in "La Dolce Vita" een verfrissende duik neemt in de Trevifonteinen. Jammer... misschien dat ze 's nachts niet patrouilleren?

vaticaan