• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Veel animo voor de Carrièrebeurs voor de Mode

Veel animo voor de Carrièrebeurs voor de Mode

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De eerste Belgische editie van de Carrièrebeurs voor de Mode, die FashionUnited op 20 september hield in Trade Mart Brussels, trok meer dan 500 bezoekers. Vooral in de ochtend kwamen er veel werkzoekenden uit de modewereld af op het evenement. Vorig jaar organiseerde FashionUnited in Nederland de eerste Carrièrebeurs voor de modebranche. "Dat had tot gevolg dat er ook vanuit de Belgische markt vraag kwam naar een carrièrebeurs," vertelt initiatiefnemer Lennard Minderhoud. "Zowel vanuit werkgevers als werknemers."

Op de beurs waren stands aanwezig van deelnemers als Score, Chasin, Vlisco, Torfs, Mango, JCB, H&M en RetailSelect, en in de middag was er de mogelijkheid tot het volgen van workshops met inspirerende titels als 'Hoe word ik een fashion advisor?' of 'If you take care of the people, the business will take care of itself' en 'Fashion for Africa forever'. Ook het praktische 'Hoe solliciteren' van FashionUnited Recruitment trok aardig wat belangstelling. Bij deze workshop hielden zes bedrijven en zes kandidaten een Speed Intake. Dat is een flitsende en nieuwe manier van solliciteren die hooguit 5 minuten in beslag neemt.

In de middag interviewde afgevaardigde van het Flanders Fashion Institute Edith van Vliet een van de drie finalisten (Abelone Wilhelmsen) van de Initial Fashion Award

CARRIERE
Carrierebeurs