• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Vanilia wil Luxer

Vanilia wil Luxer

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Vanilia zoekt uitbreiding van de doelgroep in het luxere segment. Het merk speelt daarmee in op vrouwen die zich langer modieus willen blijven kleden. Het is niet de bedoeling dat de huidige fans afscheid gaan nemen van hun merk. De pure Nederlandse makelij in het midden-hoog segment zal herkenbaar blijven. Toch luidt Vanilia een nieuw hoofdstuk in. Het idee om zich naast de vertrouwde klant ook te gaan richten op vrouwen uit het hogere en luxe segment leefde al langer.

Begin dit jaar ging het stylingteam intensief aan de slag. Sinds dit seizoen hangt de collectie die ook het luxere publiek moet aanspreken in de winkels. Een van de thema's voor de komende winter is bijvoorbeeld Parisian Chic, een lijn met een extra vleugje glamour door couture-achtige belijningen en luxe aanvoelende materialen. Het sprankelende wordt overgebracht met glitterstofjes, terwijl de kleuren overwegend donker en ingetogen zijn.

Vanilia merkte op dat er een gat ontstond tussen het jonge segment en de merken die zich op een rijpere doelgroep richten. In de eigen winkels viel op dat vrouwen zich steeds langer aangetrokken blijven voelen tot een modieuze collectie. Door hoogwaardige materialen en Nederlandse pasvormen wil Vanilia ook deze groep kunnen bedienen.

Completer

Met de nieuwe koers wil Vanilia meer ondernemers aanspreken. Vanilia brengt acht collecties per jaar in zestien leveringen. De collectie zal in de toekomst alleen maar meer compleet worden. Accessoires zijn reeds toegevoegd en de verschillende labels (Vanilia, Vanilia Elements en VNL) hebben een eigen uitstraling maar zijn tegelijk onderling goed combineerbaar. Ook dit waren vragen uit de markt.

Daarnaast zijn er 100 verkooppunten in binnen en buitenland. Vanilia bestaat sinds de jaren tachtig en opende vanaf 1994 vijftien eigen winkels in monumentale panden. Deze lijn wordt doorgezet wanneer het bedrijf in 2008 gaat verhuizen naar de oude zeepfabriek De Adelaar in Wormerveer, waar ook de showrooms worden ondergebracht.

Vanilia