• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Van Slobbe valt in de prijzen

Van Slobbe valt in de prijzen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Modeontwerper Alexander van Slobbe zal op 30 oktober in de Nieuwe Kerk in Amsterdam een oeuvreprijs ontvangen van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Dat heeft de instelling voor cultuur- en natuurbehoud deze week bekendgemaakt.

 

Volgens de jury heeft Van Slobbe zich de afgelopen twintig jaar ontwikkeld tot een vormgever met een eigen, constante signatuur: "Als een van de weinigen is hij erin geslaagd internationale erkenning voor zijn werk te krijgen. Wij hechten grote waarde aan de constante stimulans die Van Slobbe is geweest voor jongere generaties Nederlandse ontwerpers en zijn inzet voor het modevakonderwijs in Nederland." Zij vindt dan ook dat hij het prijzengeld van 50.000 euro ruimschoots heeft verdiend.

Overige prijzen zullen die avond worden uitgereikt aan Landschapsbeheer Nederland en het Rotterdams Wijktheater voor hun werk in de monumentenzorg en kunst-en cultuureducatie. Gerardjan Rijnders zal door het Prins Bernhardfonds bovendien worden gehuldigd voor zijn interpretatie van Shakespeare-stukken en zijn werk bij Toneelgroep Amsterdam.

Alexander Van Slobbe
Prins Bernhard Cultuurfonds