• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Van campingsmoking tot 'Couture'

Van campingsmoking tot 'Couture'

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Op dit moment is het wel heel makkelijk om een sportief imago te creëeren. Met de opmars van het trendy joggingpak hoeft niemand zich meer te schamen om betrapt te worden in de comfortabele zondagochtend outfit. Nee, nog sterker; met een paar sexy hoge hakken eronder kun je dit pak zelfs aanhouden naar een cocktailpartijtje!

 

De introductie van het comfi, velours joggingpak hebben we te danken aan het Californische merk Juicy Couture dat een paar jaar geleden met de sexy sportkleding op de markt kwam. Juicy maakte joggingbroeken in heupmodellen met touwtjes in de taille en aan de enkels. De broeken, die te krijgen zijn van zacht velours tot decadent cashmere, werden gecombineerd met strakgesneden capuchontruitjes van hetzelfde merk. De pakken sloegen in als een bom en Amerikaanse sterren zoals trendsetters Jennifer Lopez en Madonna werden geregeld in de outfits gefotografeerd.

Inmiddels hebben alle grote - en kleinere - internationale modelabels een dergelijk joggingpak in hun collectie opgenomen. En ook hier slaat het aan. In Amsterdam zie je sinds een paar weken regelmatig mensen in hun joggingpak over straat gaan, zonder zich te schamen! (En niet alleen hier, want een collega in London mailde gisteren dat het daar hetzelfde verhaal is.) Waar vroeger de campingsmoking door de trendy scene gereserveerd werd voor een brakke zondagochtendtrip naar de Turkse bakker, loopt men er nu op klaarlichte dag trots in te flaneren.

Zoals gezegd, bijna alle merken hebben momenteel een of meerdere versies in hun collectie, dus het vinden van een pak in jouw smaak en prijsklasse kan geen probleem zijn. Let er wel op hoe je 'm combineert; met hoge hakken en een sexy top is ie enig naar een feestje. Maar draag er liever geen laarzen onder (weg enkels!), of teveel opvallende sieraden (hello campingoutfit!). Overdag doet je pak het prima met canvas gympies en een spijkerjack. Ook leuk, naast broeken en truien zijn nu ook een soort tennisrokjes - très mini - en topjes verkrijgbaar. Nooit gedacht dat trendy zó comfortabel kon zijn!

Trend