Het Nederlandse Unlimited Sports Group (USG) heeft een licentieovereenkomst gesloten met het Franse sportmerk Le Coq Sportif om het merk de komende tien jaar in Duitsland te verkopen. Unlimited Sports Group was al verantwoordelijk voor de verkoop van het merk in de Benelux en het resultaat daarvan is uitbreiding van de licentie naar de Duitse markt.

"De Unlimited Sports Group kent het DNA van ons merk en is het eens met de nieuwe positie die wij Le Coq Sportif op de markt willen geven," zegt CEO Antoine Sathicq, van Le Coq Sportif International in een persbericht. Een andere reden voor het vertrouwen dat Le Coq Sportif heeft in USG is de ervaring van het bedrijf op de Duitse markt.

USG is de eigenaar van de sportketens Aktie Sport en Perry Sport. Onlangs werd bekend dat het bedrijf ook de retailformules Time Out en Primo heeft overgenomen. Het bedrijf heeft 257 winkels in de Benelux en veertien in Duitsland. Verder is USG eigenaar van de merken INQ, SPEX, Wildebeast en Athlete, licentiehouder van Maui and Sons, Pantofola d'Oro, Admiral Diadora en Cars Footwear en distributeur van Under Armour in de Benelux.

Le Coq Sportif werd in 2005 overgenomen door Le Coq Sportif International. Sindsdien groeit het bedrijf vooral in Frankrijk, Italië, Spanje en de Benelux.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN