• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Universal Standard lanceert schoenenlijn

Universal Standard lanceert schoenenlijn

Door Caitlyn Terra

23 aug 2019

Fashion

Universal Standard, het modemerk dat de definitie van maten wil veranderen, stapt nu ook in de schoenenwereld. Dit melden de oprichters tegen Vogue.com. Het merk heeft een voorzichtige stap gezet met de lancering van twee ontwerpen.

“We willen alle vrouwen die mode waarderen en ervan houden daar ook toegang toe geven. We maken schoenen of laarzen waar een groot gedeelte van de vrouwen in past,” aldus mede-oprichter Alexandra Waldman tegen Vogue.com. De eerste schoenen van Universal Standard zijn zwarte laarzen met een blokhak en een gouden metallic randje. Ze hebben de laars in een kort model en in een knie-hoog model.

Universal Standard biedt de schoenen aan in de Amerikaanse maten 6 tot en met 13. De meeste merken bieden maar schoenen aan tot en met maat 11. Maat 13 komt neer op een Europese maat 47.

Universal Standard biedt kleding in de maten van 00 tot en met 40 en kwam in 2017 in het nieuws vanwege de ruiloptie die het introduceerde. Voor klanten is het namelijk mogelijk kleding te ruilen voor een andere maat als hun gewicht fluctueert. De ruiloptie is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Universal Standard is nog niet beschikbaar in Europa, maar daar werkt het bedrijf wel aan, zo meldt het op de website.

Beelden: Universal Standard

Universal Standard