• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Ubbink bijt het spits af

Ubbink bijt het spits af

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De nieuwe collectie van Hans Ubbink ademt rust. Net als zijn voorjaar/zomercollectie stelde de ontwerper de 'nieuwe echtheid' centraal, wat zich vertaalt in eigenzinnige kledingstukken in rustige kleuren. Nieuw is dat Ubbink dit seizoen met een bijpassende accessoirelijn komt, bestaande uit schoenen, tassen, ceintuurs en stropdassen.

Op 22 januari presenteerde Hans Ubbink zijn nieuwe herfst/wintercollectie. Met als inspiratiebron authenciteit, gevoel voor detail en verfijning en de jaren dertig was het geen verrassing dat frivole kleuren achterwege bleven. Ubbink beperkte zich tot de hoofdkleuren zwart, bruin, grijs, ecru en nachtblauw met accenten in de poedertinten paars en lila. Toch straalt de kleding iets eigenzinnigs uit. Dat zit hem in de details en de verwerking: plooien onderaan de mouw, opstaande kragen met een motief eronder. Met enkele fladderende jurkjes en een aantal klokkende rokken is de damescollectie zwieriger dan we van Ubbink gewend zijn. Zijn publiek is te spreken over de nieuwe lijn: "Ik vond het geweldig, hij weet me steeds weer te verrassen," zegt Esmee Woudstra. "Vooral over de accessoires ben ik enthousiast. Ze hebben een heel eigen stijl en ze passen meteen bij de rest van de collectie." Marko Robeerst is vooral te spreken over de jeanscollectie: "Ik hou van deze stijl. Apart maar niet overdreven opvallend." Hoewel veel bezoekers de collectie als verrassend bestempelen, is ook de hand van Ubbink er duidelijk in terug te vinden. "Ik herken hem er heel duidelijk in," zegt schoonzus Marlies Ubbink. "Het gebruik van de stoffen, de snit, de dessins zijn voor mij typisch Hans."

Van de accessoires, variërend van opvallende gele schoenen voor heren tot hooggehakte laarsjes voor vrouwen, trekken vooral de grote tassen de aandacht. Saillant detail: deze tassen werden voornamelijk geshowd door de mannelijke modellen.

Hans Ubbink