Triumph International trekt zich terug uit Myanmar (voormalig Birma). De lingerieproducent was de afgelopen maanden mikpunt van kritiek van mensenrechtenorganisaties, omdat het met zijn verblijf in het land het militaire regime zou steunen.

 

Triumph zegt in een persbericht dat het 'wegens het publieke debat in Europa' stopt met de productie van bh's en ander ondergoed in Myanmar. De lingerieproducent, onder andere eigenaar van merken als Sloggi, vond het publieke debat over het verblijf in Myanmar steeds 'emotioneler' worden, wat te veel 'onzekerheden' met zich mee bracht voor de continuiteit van de onderneming. Triumph geeft aan de beslissing wel te betreuren.

Triump heeft een uitgebreid sociaal plan voor de 1000 werknemers, maar desondanks zullen deze medewerkers in de problemen komen, zo is de verwachting. Organisaties als De Schone Kleren Kampagne, Burma Centrum Nederland en Novib hebben in Nederland actie gevoerd tegen Triumph. Zo werden BH's van het bedrijf in winkelstraten publiekelijk verbrand, zijn kaarten met ondergoed van prikkeldraad verspreid en is Triumph tijdens de zogeheten Nacht van de Lingerie ten schande gemaakt.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN