• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Tommy Hilfiger viert 20 jaar mode

Tommy Hilfiger viert 20 jaar mode

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Tijdens New York Fashion Week die deze week in de 'Big Apple' plaatsvindt viert Tommy Hilfiger het feit dat hij nu 20 jaar in de mode actief is. Het begon allemaal met een oversized mannenoverhemd; een zacht verwassen, 'button-down' exemplaar. Het werd een enorme hit. "Dat heeft mij naar andere dingen geleid," zei de Amerikaanse ontwerper bij de opening van het retrospectief van zijn werk, dat momenteel in zijn kantoor in New York staat opgesteld.

Afgelopen vrijdag presenteerde Hilfiger zijn nieuwe zomercollectie voor 2006. De show was tevens een viering van de afgelopen 2 decennia. Hoewel de meeste ontwerpers inspiratie vinden in verre reizen, moet Hilfiger het meestal hebben van een typisch Amerikaans idee of persoon. Zo refereert hij bijvoorbeeld vaak aan zijn vakanties in Nantucket in de staat Massachusetts als hij zijn inspiratiebronnen beschrijft. "Tommy heeft modegeschiedenis geschreven en zijn stijl staat synoniem met een klassieke Amerikaanse stijl. Hij heeft ervoor gezorgd dat rood, wit en blauw hippe kleuren werden," zegt Cindi Leive, hoofdredactrice van de Amerikaanse Glamour. Volgens Hilfiger hebben de Amerikanen ertoe bijgedragen dat de mondiale mode draagbaar werd en 'cool'. "Wij Amerikaanse designers hebben onbewust bijgedragen aan het ontstaan van de 'casual' mode," aldus Hilfiger.

Tijdens zijn jeugd bleef Hilfiger van de mode op de hoogte door de Britse muziekscene op de voet te volgen. Toen hij op 'high school' zat opende hij samen met vrienden twee winkels waar hij jeans verkocht. In 1985 lanceerde Hilfiger zijn mannenlabel. De eerste collectie bestond vooral uit de eerder genoemde overhemden, chino's, en blauwe blazers. In 1995 won hij de Council of Fashion Designers of America Award voor best menswear designer. Een jaar later lanceerde hij zijn damesmodelijn. De versierde denim en leren jacks die hij in de jaren '90 maakte, waren een afspiegeling van zijn liefde voor muziek. "I did music clothes before music stars did clothes," is zijn commentaar.

Hilfiger ging logo-kleding voor de hiphop-markt maken nadat rappers de uniformen die hij voor Amerikaanse sportteams had gemaakt op hun eigen manier gingen dragen.

Tommy Hilfiger