• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Tom Ford met Estee Lauder in zee

Tom Ford met Estee Lauder in zee

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het was een kwestie van tijd voordat Tom Ford en Domenico De Sole weer op het modetoneel zouden verschijnen. Ooit wist het duo de Gucci Group tot een groot succes te brengen en nu hebben zij Chanel en Hermes in het vizier.

In een gesprek met modeblad WWD bevestigden Ford en De Sole de geruchten dat zij een nieuw, geheel onafhankelijk gefinancierd bedrijf waren begonnen. Een van de eerste overeenkomsten die het bedrijf heeft gesloten is een deal met Estee Lauder Cos. Ford zal onder de naam Tom Ford for Estee Lauder een parfumlijn lanceren, en zal uiteindelijk ook een eigen merk op de markt brengen. Volgens geruchten binnen de industrie zal Ford hiervoor minimaal $10 miljoen tot $20 miljoen over de komende vijf jaar ontvangen.

Dat Ford ineens de cosmeticabranche induikt zal de meesten verbazen, maar Ford onthulde tijdens de persaankondiging dat hij altijd al met Aerin Lauder heeft willen samenwerken. Ford heeft vorige week overigens ook een overeenkomst met Marcolin gesloten om een Tom Ford Eyewear lijn te ontwikkelen.

De Sole, die als voorzitter van het nieuwe bedrijf zal fungeren, zei dat deze overeenkomsten de eerste stap betekenden in de oprichting van een nieuwe luxegigant. "Wij zijn terug," zei De Sole. "Wij zullen ons bezighouden met zeer specialistische producten (en wij) denken door meer licenties aan te gaan en onafhankelijke winkels aan te sturen succes te boeken. Het merk zal zeer luxe zijn; alle producten zullen wedijveren met merken als Chanel en Hermes. Wij willen het eerste, echte luxe merk van deze eeuw creëren."

Ford zal de president en CEO van het nieuwe bedrijf worden. Hij liet tijdens de persconferentie doorschemeren dat toekomstige productcategorieën eventueel een herenkledinglijn en interieurartikelen zouden kunnen beslaan. Hij is echter ook nog steeds bezig met de filmbranche en heeft momenteel "een paar" filmscripten in ontwikkeling.

Estee Lauder
Tom Ford