• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Textirama Foundation Award naar innovatief mondmasker

Textirama Foundation Award naar innovatief mondmasker

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Textirama Foundation Award, de prijs voor innovatie in de textiel-wereld, is dit jaar gewonnen door RedStars. Het bedrijf lanceerde in 2020 een innovatief mondmasker en ontving daarvoor de prijs.

Het masker van RedStars is aan de buitenkant waterafstotend. De binnenkant is is antibacterieel en heeft een cooldown-functie. Het is mogelijk om tussen de twee lagen een N95 filter te plaatsen waardoor het masker even efficiënt is als de FFP2-maskers, aldus het persbericht. Daarnaast wordt er bij de productie geen extra afval geproduceerd doordat de maskers in één stuk worden gebreid. In de wintercollectie werd ook nog gebruik gemaakt van gerecycleerde PET-garen.

“Wat onze maskers zo uniek maakt, is de techniek die we kozen,” zegt Bart Proot, ontwerper en eigenaar van het RedStars-merk, in het persbericht. “Net zoals de sneakers van Nike en Adidas, kozen wij voor een 3D-breisel. Hierdoor krijgen we niet alleen een perfecte fit op het gezicht, maar brengen we garen met verschillende functies op de juiste plaats in het product.”

De Textirama Foundation werd in 2019 in het leven geroepen en heeft als doel de innovatieve kracht van de textiel industrie actief te ondersteunen.

mondmasker
redstars
textirama foundation award