• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Teva Tour 2008: The European Edition

Teva Tour 2008: The European Edition

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Living the whitewater lifestyle...driven by Volkswagen

Eind jaren '90 was de Teva Tour nog een begrip binnen de outdoorwereld. Daarna werd zij nooit meer georganiseerd. In 2008 komt de Teva Tour keihard terug met een nieuw team, een vernieuwde sport en een wereld aan vrijheid. Vijftien internationale pro-kayakkers reizen door zeven Europese landen en binden de strijd aan met de elementen. Het doel? Het in beeld brengen van deze extreme sport en de lifestyle die het met zich meebrengt.

Deze groep atleten is altijd op zoek naar de meest ultieme omstandigheden voor hun sport. Een achtervolging van goede waterstanden en de zon. Op zoek naar de mooiste watervallen, grootste golfen, vetste stroomversnellingen voor dat ene perfecte moment waar het allemaal om draait. Namen zoals Pat Keller, Ben Brown, Casper van Kalmthout, Arnd Schaeftlein, Anthony Yap, Ron Fisher, Martina Wegman, Beat Ruettimann, Michele Ramazza en de Strohmeier-broers zullen de mooiste rivieren van Europa gaan bedwingen. Ze reizen samen in bussen, volledig afgetopt met kayaks, door het Europese berg- en rivierenlandschap en worden gevolgd door topfotograaf Thilo Brunner en een professionele filmcrew die de lifestyle en actie op het water zullen vastleggen.

De Teva Tour 2008 (3000km) doet Europa's beste en mooiste kayaklocaties aan. Zowel wildwater als freestyle locaties. Ze komt onder andere door de landen Italië, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, België en Nederland. De start van de Tour vindt op 13 mei plaats bij de Teva eXtreme Outdoor Games in Valsesia, Italië. Ook worden er twee kayakevents bezocht, de Straight Down Striit op 17 mei in Zwitserland en als grote afsluiter van de Teva Tour de Bregenzer Ache op 22 mei in Oostenrijk.

Join our adventure and be a part of the Teva Tour 2008!

Teva Tour