• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Teva hoofdsponsor Bikini-Atol

Teva hoofdsponsor Bikini-Atol

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Een actie voor KWF Kankerbestrijding

Het Technical Explorers Team reist in de periode van 6 t/m 25 maart 2008 af naar één van de mooiste duikstekken op aarde, het Bikini-Atol. Met deze expeditie hebben twee bekende duikers, Joost-Jan Waanders en Pieter Rutten een belangrijke missie: meer aandacht voor mensen met kanker en schildklier-kanker in het bijzonder. Vandaag de dag staat het Bikini-Atol bekend als één van de mooiste duikstekken op aarde.

De Amerikanen hadden het eiland uitgekozen voor het testen van een waterstofbom, genaamd 'Operation Crossroads'. Het Atol werd zwaar besmet met radioactieve straling, waardoor veel eilandbewoners zijn getroffen door schildklierkanker. Tientallen jaren later, in 1996, werd besloten dat het weer veilig was om op het eiland rond te lopen. Het water is weer drinkbaar en de vissen zijn weer eetbaar.

Met deze expeditie proberen Joost-Jan Waanders en Pieter Rutten iets terug te doen voor mensen met kanker, zodat voor hen een betere kwaliteit van leven en hun naasten ontstaat. De mede door Teva gesponsorde Nederlandse Expeditie zal als eerste de wrakken bij Bikini-Atol filmen voor een documentaire. Ook zullen zij als eerste Nederlanders verslag in de media doen van deze bijzondere locatie. De opbrengsten van de verkoop van de documentaire op dvd zal volledig ten goede komen aan de KWF Kankerbestrijding.

Via onderstaande sites kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief waarin u op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot deze bijzondere expeditie.

Teva Tour