Terugblik: must-reads van de maand april

FashionUnited heeft vijf lezenswaardige artikelen van de maand april op een rij gezet.

1. Case study: Primark's duurzaamheid onder de loep

Primark wordt beschouwd als één van de meest succesvolle retailers van het afgelopen decennium. Met haar focus op lage prijzen en een kwalitatief aanbod, samengevat in de slogan Amazing fashion, amazing prices, heeft Primark langzaamaan Europa veroverd en zijn nu ook de Verenigde Staten aan de beurt. Het enige smetje op dit succesverhaal? Primark kan het hardnekkige vooroordeel dat fast fashion per definitie nooit duurzaam en dus onethisch is maar niet van zich afschudden.

Lees meer: FashionUnited / Vivian Hendriksz

Terugblik: must-reads van de maand april

Foto: Primark

2. Binnenkijken bij House of Denim | Denim City

House of Denim, het Nederlandse platform voor vakmanschap en innovatie in de denimindustrie, is uniek in de wereld. Benieuwd geworden naar Denim City HQ? Breng dan een virtueel bezoek aan deze bijzondere, blauwe locatie.

Lees meer: FashionUnited / Esmee Blaazer

Terugblik: must-reads van de maand april

3. Hudson’s Bay: “Dit wordt het warenhuis van de toekomst”

De Nederlandse warenhuizen van Hudson’s Bay zullen ‘een volledig nieuwe stijl warenhuis’ zijn. De winkels zijn ‘conceptueel ingericht’ en focussen op de Nederlandse consument. Dat zeggen topmannen van Hudson's Bay Richard Baker en Jerry Storch tijdens een bijeenkomst met de pers.

Lees meer: FashionUnited / Anne Buis

Terugblik: must-reads van de maand april

Foto: FashionUnited

4. Mode en politiek in de mix: een goed idee?

Ongetwijfeld zal het iedereen die ook maar enigszins heeft opgelet tijdens de afgelopen modeweken zijn opgevallen: de grens tussen mode en politiek is flink vervaagd. Vooral tijdens New York Fashion Week kon niemand eromheen, want politieke statements waren overal. Maar is het ‘huwelijk’ tussen mode en politiek wel zo’n goed idee?

Lees meer: FashionUnited / May-Anne Oltmans

Terugblik: must-reads van de maand april

Foto: Dior Facebook

5. Zalando's medeoprichters over marktplaatsen, Kickz en Bread & Butter

Om meer te weten te komen over de groei en strategie van Zalando, sprak FashionUnited met David Schneider, mede-oprichter en bestuurslid van Zalando, en Benjamin Krümel, vicepresident van de afdeling Men & Specialty.

Lees meer: FashionUnited / Regina Henkel

Terugblik: must-reads van de maand april

Foto: Zalando, Benjamin Krümel (links), David Schneider (rechts)

Bonus: Japanse mode: cool in de jaren tachtig én vandaag

De nieuwe tentoonstelling ‘Cool Japan’, over de wereldwijde fascinatie voor de Japanse beeldcultuur, is in alle opzichten over-the-top en dat wordt meteen bij aankomst duidelijk. FashionUnited kreeg een persoonlijke rondleiding langs de modehoogtepunten in de tentoonstelling door Daan Kok, conservator Japan& Korea bij Museum Volkenkunde.

Lees meer: FashionUnited / Natasja Admiraal

Homepage foto: Primark

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN