• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Ten Cate wil Gamma Holding overnemen, vijandige overname uitgesloten

Ten Cate wil Gamma Holding overnemen, vijandige overname uitgesloten

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ten Cate aast op Gamma Holding. De Twentse textielfabrikant heeft in de afgelopen maanden vruchteloos onderhandeld over een vriendschappelijke overname van de Helmondse branchegenoot, aldus De Telegraaf. Grootaandeelhouders van Gamma hebben zelfs overwogen bij aanhoudend verzet aan te sturen op een vijandig bod. Dit melden bronnen rond de textielconcerns, aldus de krant.

Gamma-grootaandeelhouders onder wie Willem Burgers van Orange Fund, Kees Molenaar van het Hidden Value Fund en Jan Voûte namens Delta Deelnemingen deden gisteren een poging het concern over te halen serieus met Ten Cate in gesprek te treden. Het beraad vond plaats na afloop van de jaarvergadering, waar Gamma een winstwaarschuwing gaf. Volgens ingewijden zijn de pogingen van Ten Cate om Gamma in te lijven tot nu toe stukgelopen op verzet van de raad van commissarissen van het Helmondse bedrijf. Deze toezichthouders, aangevoerd door president commissaris Hans van Liemt, voelen niet voor een vertrek van de beurs via het aanzienlijk kleinere Ten Cate. Overigens zou een vriendschappelijke overname naar buiten toe worden gepresenteerd als een fusie.

Ten Cate heeft het niet aangedurfd een vijandig bod uit te brengen op de concurrent. Naar verluidt wilde Ten Cate-bestuursvoorzitter Loek de Vries die stap wel nemen, maar kreeg hij niet de benodigde steun van zijn commissarissen. Het old boys network speelde daarbij een cruciale rol, aldus een bron. President-commissaris bij Ten Cate is Aad Veenman van Stork, het kwakkelende concern dat zelf vorig jaar een fusie zag stranden. De Stork-bestuursvoorzitter heeft zich desondanks altijd weten te verzekeren van de steun van zijn commissarissen, die tot vorige maand werden aangevoerd door Rob Hazelhoff. Deze oud ABN Amro-topman is op zijn beurt weer commissaris bij Gamma.

Gamma-bestuursvoorzitter Hans Van Oijen zei gisteren op de vraag of er recent met Ten Cate is gesproken over een samengaan: "U krijgt van mij een standaardantwoord. We praten met iedereen. Alle opties worden bekeken." De topman benadrukte niet met zijn commissarissen van mening te verschillen over de te voeren strategie. Voor rebellerende Gamma-aandeelhouders is daarmee de kans dat er een vijandig bod wordt neergelegd voorlopig verkleind. Dat scenario ging namelijk uit van een kloof tussen Gamma-bestuur en -commissarissen, aldus een van hen. Bij Ten Cate was gisteravond niemand bereikbaar voor commentaar.

Bron: AMSTERDAM (DFT)

Gamma Holding
Ten Cate