Waar kan je een tas en een paar oorbellen in een keer aanschaffen? In een warenhuis natuurlijk. Maar voor exclusiviteit kun je naar atelier annex winkel de Atelierwinkel in Amsterdam. Tassenontwerpster Cindy Jeurissen maakt daar haar handgemaakte tassen en accessoires van het label 'Cin by Cindy Jeurissen'. Goudsmid Ilse Roelofs werkt op dezelfde plek aan sieraden die zij verkoopt onder de naam 'Eelz'.

Vanwaar deze vorm van samenwerken? "Om niet in je eentje de hele dag in een atelier te zitten. En zodat je dingen kan delen met elkaar, zoals elkaars aanwezigheid en bijvoorbeeld klanten," legt Cindy Jeurissen desgevraagd uit. "En uiteraard ook om de kosten te delen." En het werkt. Want klanten die komen voor een tas, kijken ook vaak even in de vitrines van Ilse. En andersom. Jeurissen: "Het gebeurt regelmatig dat mensen eerst een tas kopen en later terugkomen om ook een sieraad te laten maken." Maar toch is bekendheid bij het grote publiek nog niet aan de orde. "De hoeveelheid klanten die we hebben is iets minder dan we hadden verwacht, maar eigenlijk hadden we daar helemaal niet zo veel verwachting van. In de eerste plaats is het toch een atelier." Wat de verkoop zelf betreft, valt het de dames niet tegen. "Bijna iedereen díe binnenloopt koopt wel wat." Het aantal klanten wordt waarschijnlijk binnenkort groter. Dan komt er een uithangbord. En wat de toekomst betreft: "Misschien gaan we nog meer modeaccessoires verkopen, bijvoorbeeld van jonge ontwerpers. Zo kunnen we het aanbod van de winkel nog aantrekkelijker maken."

Cindy Jeurissen studeerde in 2003 af aan Academie Beeldende Kunsten te Maastricht. Behalve in de Atelierwinkel verkoopt zij haar tassen in twintig winkels door heel Nederland. Ilse Roelofs houdt zich sinds 2001 bezig met goudsmeden. Ze volgde de opleiding goud- en zilversmeden in Schoonhoven en werkt momenteel veel op bestelling.

 

Related Products

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN