• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Studenten Amsterdam Fashion Academy ontwerpen T-shirts voor Oekraïne

Studenten Amsterdam Fashion Academy ontwerpen T-shirts voor Oekraïne

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Beeld via: Hotel Lima PR & Communications

De oorlog in de Oekraïne en mode. Het lijken twee totaal verschillende werelden. Maar vandaag komen ze samen: studenten van de Amsterdam Fashion Academy presenteren een T-shirt lijn die met de hulp van Tommy Hilfiger, Karl Lagerfeld en B-Spoken tot stand is gekomen. De opbrengsten gaan naar de Oekraïne.

Na het schokkende nieuws over de oorlog in Oekraïne wilden de studenten en docenten van de Amsterdam Fashion Academy iets doen om de Oekraïense burgers te steunen. Het idee ontstond om een T-shirt lijn op de markt te brengen.

Met behulp van Iris van Melsen van Permanent Clothing ontwierpen de studenten een zeefdruk die ze op pre-loved en oude sample T-shirts van Tommy Hilfiger printten. Daarnaast werden gedoneerde T-shirts van Karl Lagerfeld en het Nederlandse duurzame merk B-Spoken gepersonaliseerd.

Een aantal Oekraïense vluchtelingen hebben meegewerkt aan het project. Zij hebben de door Karl Lagerfeld geschonken T-shirts gepersonaliseerd met traditionele Oekraïense decoraties.

De T-shirts worden verkocht via de website van de Amsterdam Fashion Academy en kosten dertig euro. De opbrengsten gaan via het Rode Kruis naar het Oekraïense volk.

Amsterdam Fashion Academy