• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Student Fabric Initiative: 24 modemerken doneren deadstock aan modestudenten

Student Fabric Initiative: 24 modemerken doneren deadstock aan modestudenten

Door Caitlyn Terra

8 apr. 2021

De British Fashion Council lanceert Student Fabric Initiative. Het initiatief brengt de deadstock en stoffenvoorraad van 24 modemerken samen met modestudenten in Groot-Brittannië, aldus het persbericht.

Door middel van de donatie van de voorraden worden modemerken geholpen met hun deadstock en stoffenvoorraden en krijgen modestudenten materiaal om ontwerpen mee te maken. Veel studenten zagen door de pandemie namelijk hun middelen, zowel geld als toegang tot materialen, verdwijnen. Met het Student Fabric Initiative krijgen ze steun om zo hun opleiding af te ronden.

“Dit initiatief is een reactie op de pandemie, maar hopelijk komt er binnenkort een model voor hoe ontwerpers en merken iets terug kunnen geven, waardoor duurzaamheid het hart wordt van Britse mode educatie,” aldus Charlie Porter, een van de ondersteuners van het project, in het persbericht.

Onder de merken die (een deel van) hun voorraad doneren bevinden zich Victoria Beckham, Simone Rocha, Gabriela Hearst, Barbour, Asics, Paul Smith, Roksanda en River Island.