• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • SS17 Damesmode; Belangrijke Thema’s op de Catwalks

SS17 Damesmode; Belangrijke Thema’s op de Catwalks

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Het catwalkteam van Trendstop brengt u de nieuwste looks vanaf de internationale catwalks. Hiermee bent u verzekerd van de beste deskundige analyses voor de keuzes voor uw collecties. Deze nieuwe trends zijn ontwikkeld door middel van grondige analyse, waarbij onze experts inspirerende seizoensrapporten samenstellen en de commerciële waarde en levensduur van iedere individuele trend beoordelen.

Deze week krijgen lezers van FashionUnited een exclusieve blik op drie essentiële damesmode trends die eerst gesignaleerd werden in het SS17 Macro Themes Forecast van Trendstop en nu van invloed zijn op designcollecties. Red Brick en Rich Denim Ink introduceren nieuwe diepte aan het voorjaar/zomer palet met rijke, verzadigde tinten. Pasteltinten zorgen voor een frisse verfijning met Vanilla Cream, die een subtiele vrouwelijkheid verleent aan eenvoudige utilitaire looks.

Art Gallery Athletics

Sportieve looks worden voor SS17 geraffineerd, met een eenvoudige, minimalistische esthetiek. Kleding wordt geïnspireerd door moderne kunst en architectuur. Er wordt gespeeld met structuur en volume, terwijl het palet van frisse witte en koele beton tinten afgewisseld wordt door accenten van atletische bonte- en primaire kleuren.

Calculated Craft

Moderne ethnische invloeden ziet men terug in printmotieven en textuur voor een hedendaagse interpretatie van handarbeid. Losse en lange silhouetten bevatten een sportieve ondertoon, geaccentueerd door uitgesproken kleurbanden. Grove breisels, dikke veelkleurige weefsels en statement franjes illustreren het tribal aspect van de trend.

Nomad Purity

Puriteinse kleding is de inspiratie achter ruime silhouetten met een moderne eenvoud, voor een look dat boeren sjiek en traditionele arbeiderskleding samensmelt met een minimalistische esthetiek. Frisse witte- en linentinten worden verwarmd met roze tonen, terwijl ultra-eenvoudige uitvoeringen worden verzacht met natuurlijke garen en subtiele handgemaakte details.

Eastern Minimalism

Damesmode wendt zich tot het Oosten met organische vormen en origami details die een Aziatische rust oproepen in modesilhouetten. Ingesnoerde stijlen leggen, op zijn Japans, de nadruk op de taille, terwijl een gedempt doch vrouwelijk palet en weinig details de rustgevende, minimalistische esthetiek complementeren.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited kunnen 40 procent besparen op de Catwalk Overview Presentation van Trendstop, een essentiële presentatie met de meest trendbepalende ontwerpers en belangrijke catwalkcollecties. Klik op de banner voor uw gratis presentatie.

Trendstop is een van 's wereld's meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Beelden via Trendstop: Proenzer Schouler, Roksanda, Joseph, Marni, Missoni, Loewe, Celine, Stella McCartney, Gabriele Colangelo, Paul Smith, Chalayan allen WRTW SS17.

Trendstop