• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Spijkers en Spijkers voor Charlie Brown

Spijkers en Spijkers voor Charlie Brown

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Nederlandse modeduo Spijkers en Spijkers heeft in New York een couturejurk gepresenteerd voor stripfiguur Charlie Brown. Voor de ontwerpsters is het meteen hun debuut in de Verenigde Staten, maar zij waren zaterdag niet bij de presentatie aanwezig. Twee andere Amerikaanse ontwerpers, Isaac Mizrahi en Betsey Johnson, hebben ook ontwerpen gemaakt voor de populaire Peanuts cartoon met de hond Snoopy in de hoofdrol. Dat meldt het ANP.

De ontwerpen zijn te koop op de veilingsite eBay en de opbrengst gaat naar Dress for Succes, een organisatie die vrouwen in Amerika en Europa helpt zich te ontwikkelen. Peanuts heeft een band met mode. Eerder ontwierpen Gianni Versace, Giorgio Armani, Karl Lagerfeld en Fendi kleding voor de stripfiguren.

Truus en Riet Spijkers hebben voor het jongetje Charlie Brown gekozen omdat ze hem het meest modebewust vonden. Hij draagt altijd een shirt met geometrische vormen en die komen ook terug in de goudgele jurk en de schoenen die het duo uit Arnhem heeft gemaakt. "Als Charlie een tweelingzus had, zou ze deze jurk dragen," aldus een pr-medewerker. Er kan binnenkort online geboden worden op de jurk.

Spijkers en Spijkers