• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Slimme kleding wordt steeds slimmer

Slimme kleding wordt steeds slimmer

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leek vijf jaar geleden een steeds van kleur wisselend kledingstuk onmogelijk, nu kan het. Ook worden steeds vaker electronische gadgets in kleding verwerkt. Met de samenwerkingsverbanden van partijen als Nike en Philips worden kledingstukken steeds electronischer en kan er vel meer. De computergestuurde BH die Biometrics onlangs ontroduceerde kan zelfs het lichaam blijvend veranderen.

Hoe gek zal het worden? Toepassingen van nanotechnologie, micro-encapsulation en macro-moleculen komen tot een nieuwe generatie van multi-functionele textiel producten. Nu al bestaat er de mogelijkheid om met een plasma laag een trui om te vormen tot televisiescherm. Veel is afhankelijk van de ontwerpers die de nieuwe mogelijkheden zullen toepassen in hun collecties, maar dat het allemaal komt is zeker. Als u nu al meer wilt weten over de (nabije) toekomst kunt u het Smart textiles symposium bijwonen.

Smart textiles symposium
Op donderdag 27 juni 2002 organiseert het Nederlands Textielinstituut op Papendal (Arnhem) een Symposium met als titel: "Fantasie of werkelijkheid - Smart Textiles in opmars". Diverse innovaties op het gebied van intelligent textiel zullen door gerenommeerde inleiders worden gepresenteerd.

De nadruk zal liggen op toepassingen van nanotechnologie, micro-encapsulation en macro-moleculen om te komen tot een nieuwe generatie van multi-functionele textiele producten.

nederlands textielinsituut
nedtex
Smart