• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Slechts 2,4 procent omzetdaling in november

Slechts 2,4 procent omzetdaling in november

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Na de in de meeste segmenten slecht verlopen maand oktober, laat ook november wederom vrijwel uitsluitend omzetdalingen zien. Door de vele omzetdalingen in de branche, komt het gemiddelde cijfer voor de gehele branche, gebaseerd op alle deelnemers aan de Modemonitor, uit op een omzetdaling van 2.4%. In oktober was dit nog een gemiddelde daling van 1,1%. Over november was een slechter resultaat verwacht door overwegend negatieve berichten.

De segmenten laten deze maand slechte resultaten zien. Vooral de herenmode en de lingerie doen het ten opzichte van de laatste maanden slecht. Beiden laten een omzetdaling van ruim 4% zien. Alleen de jeans blijft zich consequent aan de omzetdalingen onttrekken, al moet ook voor deze sector geconstateerd worden dat de groeipercentages afnemen.

Opvallend is dat in de maand november in alle segmenten terug te zien is dat naarmate een winkel in een laag prijsniveau opereert, zijn resultaten slechter zijn. Dit zien we het best terug bij de damesmode. Hier is het midden-hoge segment nog in staat is om de omzet met 1,1% te vergroten, terwijl het midden segment een omzetdaling van 7,4% laat zien.

Door de omzetdalingen in november is het omzetcijfer over het lopende najaarsseizoen verder gedaald van 1.9 naar 0.9%. Naast de jeans, laat alleen de herenmode nog een omzetstijging, 1,3%, zien. Vooral de damesmode en gemengde mode hebben een tegenvallend seizoen. Wanneer de negatieve tendens van de laatste twee maanden zich in december voortzet, lijkt ook het zo voortvarend begonnen najaarsseizoen negatief te worden afgesloten. Hopelijk zorgen de feestdagen echter voor meer bestedingen in december en kan het omzettechnisch gezien lastige jaar 2004 nog met een redelijk goed gevoel worden afgesloten. november 2004 Maandomzet t.o.v. vorig jaar november: Damesmode - 1,9% Herenmode - 4,1% Jeans + 6,7% Gemengd - 3,7% Baby / Kindermode - 7,2% Lingerie - 4,9%.

Mitex
Modemonitor