• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Sheguan Hu wint promotieprijs

Sheguan Hu wint promotieprijs

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Modeontwerper Sheguan Hù heeft een prijs gekregen van de gemeente Doetinchem. De jury was van mening dat de ontwerper de Victoria Promotieprijs 2007 had verdiend omdat hij de stad het afgelopen jaar "uitstekend op de kaart heeft gezet." Hù - zelf van Chinese komaf - kwam onlangs in het internationale nieuws omdat hij de kleding mocht ontwerpen die wordt gedragen tijdens de opening van de Olympische Spelen, komende zomer in China.

Vanaf zijn 13e jaar studeerde Hu aan de kunstacademie in Beijing. Vier jaar later vertrok hij met het diploma op zak naar Nederland, waar hij in Enschede een masteropleiding in Olieverftechnieken volgde. Daarop volgde hij de Rietveld Academie in Amsterdam en richtte gedurende zijn studietijd zijn eigen label, HU Fashion op, dat hij nu verkoopt in zijn HU Fashion Lounge in Doetinchem. Hij werkte mee aan verschillende televisieprogramma's. In 2007 ontwerpt en maakt hij de kleding voor de theatershow The Soul of Motown.

In de toekomst hoopt Hu ook naam te maken in zijn geboorteland China. In 2007 gaf hij op uitnodiging van de Chinese regering een modeshow tijdens regeringsfestiviteiten. In april van dit jaar opende hij zijn tweede Hu Fashion lounge, in de Chinese hoofdstad Beijing.

victoria promotieprijs