• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Schuldenlast consumenten groeit

Schuldenlast consumenten groeit

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Steeds meer mensen blijken de eindjes niet meer aan elkaar te kunnen knopen. In de eerste helft van dit jaar werden bij de rechter ruim 6.600 schuldsaneringen uitgesproken. Dat is bijna 30 procent meer dan gedurende de eerste zes maanden van 2003. Dit komt naar voren uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Sinds december 1998 kunnen personen met schulden via de rechter een regeling treffen met hun schuldeisers. Onder toezicht van een bewindvoerder betalen zij dan ongeveer drie jaar lang zoveel mogelijk van hun schulden af. Bijna twee van de drie personen die onder curatele zijn geplaatst, zijn tussen de 25 en 44 jaar oud. Eentiende is 55 jaar of ouder en bij ongeveer 500 schuldsaneringen ging het om personen die jonger waren dan 25 jaar. Het gemiddelde schuldbedrag bedroeg 30.000 euro bij particulieren.

Schuldenaren met een eenmanszaak stonden gemiddeld met 99.000 euro in de rode cijfers. In het eerste halfjaar zijn ruim 3.600 schuldsaneringen beëindigd. Bijna twee van de drie personen konden, doorgaans na een periode van drie jaar, weer met een schone lei beginnen. Een op de zes eindigde in een faillissement, dat meestal plaatsvond in het eerste of tweede jaar na het begin van de schuldsanering.

CBS
Economie
schulden