• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Scapino kiest voor Point-of-Sale oplossing Unisoft

Scapino kiest voor Point-of-Sale oplossing Unisoft

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Marktleider in scherp geprijsde (sport)schoenen

Scapino, ooit alleen prijsvechter in de schoenenbranche, is nu de grootste verkoper op het gebied van schoenen, kleding, sport-en vrijetijdsartikelen in Nederland. Scapino telt ruim 200 winkels en is in Nederland marktleider in schoenen. Scapino beoogt in 2007 circa 10 winkels in België en Nederland te openen. Scapino heeft onlangs gekozen voor de Point-of-Sale software "PosFlow" en de backoffice applicatie "ConnectFlow" van Unisoft .

Laagdrempelige kassa gaf de doorslag

Jan Hummel, IT Manager: "We waren op zoek naar een club die een standaard POS oplossing kon leveren met dezelfde cultuur en mentaliteit als Scapino. Unisoft was de partij waar we veel vertrouwen in hadden: groeiend, toegankelijk en verstand van zaken. Winkelautomatisering en met name de kassa is de rode draad binnen Scapino: de gegevens uit de kassa geven ons inzicht in wat er verkocht wordt, hoe vaak en welke artikelen goed lopen. De touchscreen kassa van Unisoft was door de ease-of-use erg laagdrempelig en voorziet in alle functionaliteiten:

*Point of Sale (Afrekenen) * Point of Service (Retouren, Klantbestelling & Klachtafhandeling) * Point of Information (Voorraad & Productinfo) * Point of Customer (Klantenbeheer (CRM) & Promoties)

Bij onze keuze hebben wij ons primair laten leiden door de SQL database-omgeving van ConnectFlow. Dit in verband met de inzet van ConnecFlow gebruikers in de winkelomgeving en de inzet van Microsoft Reporting Services. ConnectFlow wordt centraal op het hoofdkantoor ingezet en verzorgt alle taken op het gebied van on-line communicatie, winkelmanagement en integratie met systemen van derden. Vanuit de kassa kunnen filiaalmanagers via een VPN verbinding gebruik maken van ConnectFlow en hierdoor rapporten raadplegen. Hierdoor is er een integratie van informatie en hebben wij zowel op het hoofdkantoor als in de winkels de beschikking over data waarmee de filialen kunnen worden aangestuurd. Tevens kan het personeel in de winkel vanuit intranet emailen.

Het feit dat Unisoft referenties in het laagsegment heeft en het kostenplaatje - met name de onderhoudskosten - aansloot bij onze verwachting, heeft bijgedragen aan onze beslissing om met Unisoft in zee te gaan. "

Unisoft Unisoft is ervaren in geslaagde winkeloplossingen voor de retail non-food. Naast het leveren van systeemoplossingen voor hoofdkantoor en winkelomgeving, is Unisoft één van de grootste Point-Of-Sale leveranciers van Europa. Unisoft is onderdeel van de RetailVision Group; één van de leidende internationale aanbieders van oplossingen voor retailorganisaties in de non-food sector. Voor meer informatie over Unisoft Retail Solutions belt u naar +31 (0)416 888888 of kijkt u op www.unisoft.nl


Scapino
Unisoft