• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Sara Lee wil af van ondergoedmerken

Sara Lee wil af van ondergoedmerken

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Sara Lee overweegt de verkoop van Europese ondergoedmerken. De gezamenlijke waarde van de labels is £600 miljoen. De Amerikaanse kledinggigant heeft investeringsbank Goldman Sachs ingehuurd om de serie van handelsovereenkomsten te begeleiden. Onder de labels die onder de hamer gaan zijn merken als Pretty Polly en het Franse panty- en sokkenlabel Dim. Beide merken hebben al verschillende kwartalen op een rij hun doelstelling gemist. Sara Lee wil zich in de toekomst richten op de voedselmarkt, aldus een artikel in de Amerikaanse krant The Mail. Tegelijkertijd zegt het bedrijf dat de herbezinning nog niet helemaal rond is.

Toch zijn er al verschillende bedrijven die zich voorbereiden op de toekomstige verkoopronde die begin volgend wordt verwacht. De meeste labels die Sara Lee nu in bezit heeft, zijn eigendom van het Amerikaanse concern geworden nadat de toeleverancier van het Britse Marks & Spencer werd gekocht. In 2000 werd Sara Lee eigenaar van Courtalds Textiles.

Medio dit jaar kondigde Sara Lee aan vijf fabrieken in Latijns Amerika te sluiten. Hierdoor staan de banen van bijna 4000 werknemers op de tocht. Deze operatie moet eind dit jaar worden afgerond en stond in het kader van versterking van de eigen verwerkende industrie op het gebied ondergoed en sportkleding.

Ondergoed
Ondermode
pretty polly
Sara Lee