• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Royal Wedding: Meghan kiest voor Givenchy

Royal Wedding: Meghan kiest voor Givenchy

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Iedereen keek gespannen terwijl Meghan Markle de Rolls-Royce uitstapte: welk modehuis zou haar trouwjurk hebben gemaakt? Het verlossende woord kwam al snel, Givenchy had de opdracht in de wacht gesleept. Hoofdontwerper van het Franse modehuis, de Britse Clare Waight Keller, was verantwoordelijk voor de minimalistische en elegante trouwjurk.

De afgelopen tijd werd veel gespeculeerd over het modehuis dat de bruidsjurk zou ontwerpen. De ogen waren gericht op Ralph and Russo, Stella McCartney, Erdem en Burberry, maar uiteindelijk ging Givenchy er met de opdracht vandoor. Meghan Markle, vanaf nu bekend als Her Royal Highness The Duchess of Sussex, koos voor de ontwerper vanwege haar ‘tijdloze en elegante esthetiek, fantastische snit en relaxte houding’, aldus een statement van Kensington Palace.

Meghan Markle hulde zich op haar grote dag in een witte trouwjurk van zijde ‘cady’ met boothals en driekwart mouwen zonder enige versiering. Haar sluier was echter uitbundiger versierd met meerdere symbolische elementen. Op de vijf meter lange sluier waren 53 bloemen te zien die stonden voor alle Commonwealth landen, het gebied waar Koningin Elizabeth II over regeert en waar prins Harry jeugd ambassadeur van is. Ook waren er twee bloemen in de sluier verwerkt met een persoonlijke betekenis voor het koppel; de Wintersweet, die groeit in de tuinen van Kensington Palace en de Californische klaproos, symbolisch voor de plek waar Meghan is geboren. De sluier werd op zijn plek gehouden door een tiara van Koningin Mary, de moeder van koningin Elizabeth II.

Clare Waight Keller ontwerpt trouwjurk Meghan Markle

Clare Waight Keller, hoofdontwerper bij Givenchy, staat bekend voor haar vrouwelijke ontwerpen en ambacht. Ze heeft gewerkt bij modehuizen Pringle of Scotland, Chloé en staat sindskort bij Givenchy aan het hoofd als eerste vrouwelijke creatief directeur. In het statement van Kensington Palace wordt gezegd dat Meghan onder andere koos voor Waight Keller omdat ze het 'succes van een toonaangevend Brits talent wilde laten zien'.

Images: Chris Jackson / POOL / AFP; Andrew Matthews / POOL / AFP

Clare Waight Keller
Givenchy
Meghan Markle
Prince Harry
Royal Wedding