• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Roman Originals profiteert van discussie over #thedress

Roman Originals profiteert van discussie over #thedress

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

De discussie over de zwart-blauwe of wit-gouden jurk heeft retailer Roman Originals geen windeieren gelegd. Volgens het Britse modevakblad Drapersonline.com is er een online stormloop ontstaan op de veelbesproken jurk.

Volgens de damesmodewinkel was de omzet op één dag met 560 procent gestegen in vergelijking met een normale vrijdag. Roman Originals zei dat er 1800 orders kwamen voor de jurk van 50 pond, inclusief 1200 uit de Verenigde Staten. Normaal gesproken komt slechts 2 tot 3 procent van de verkoop uit de States.

"Ik werd wakker om 5 uur op vrijdag, omdat iedereen gek aan het worden was over onze jurk," zegt creative manager Ian Johnson tegen Drapers. De winkel van Roman Orginals in Wood Green verkocht zoveel jurken dat het kledingstuk al was uitverkocht, een uur nadat de vestiging opende op vrijdag.

De 21-jarige zangeres Caitlin McNeill uit Schotland poste afgelopen vrijdag een foto van de jurk, omdat niemand in haar omgeving het eens kon worden over de kleuren. Was 'ie nou zwart met blauw of wit met goud? Online ging de discussie verder onder de hashtag #thedress. Ook media pikten het verhaal op. Want hoe is het mogelijk dat mensen kleuren totaal anders zien?

Volgens Roman Originals is de jurk zwart met blauw. Het bedrijf speelde wel handig in op de hype en komt nu ook met een witte en gouden versie van de jurk, die wordt de komende dagen geveild via eBay.

roman originals
the dress
#TheDress