• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Roland Mouret komt terug

Roland Mouret komt terug

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Dit is ontwerper Roland Mouret's laatste workweek. Hij zal zijn gelijkgenaamde bedrijf verlaten en een poosje vrijnemen, maar verwacht niet dat hij voorgoed verdwijnt. In een gesprek met vogue.com zei hij dat hij de mogelijkheid voor een modehuis te werken niet uitsluit. Hij liet zich echter niet uit over een mogelijke aanstelling als hoofdontwerper bij Frans modehuis Chloé.

 

“Het gaat me er niet om hoe bekend een bepaald label is – ik zou het zeker leuk vinden om te doen – als de uitdaging groot genoeg is.” Het is echter misschien ook een goed idee voor hem om opnieuw een eigen label te lanceren. “Ik denk dat vrouwen voor het gevoel of de esthetiek van een ontwerper gaan, dus als je goed vinden gaan ze met je mee,” zei hij.

Ondertussen werd op woensdag aangekondigd dat het hele archief van Roland Mouret Design Ltd verkocht wordt onder een tien jaar durende licentie. Sharai en Andre Meyers, de huidige eigenaren van het bedrijf – waar Mouret bij weggaat – verkopen alle samples en patronen uit het archief sinds voorjaar/zomer 2002. “Het archief bevat 548 stijlen, met de bijbehorende patronen en samples, waaronder de enorm succesvolle Galaxy en Titanium jurken, samen met hun afgeleide ontwerpen voor najaar/winter 2006/7,” zeiden zij. “Het bedrijf zal in het buitenland blijven handelen om zodoende de licentieovereenkomst te kunnen begeleiden, maar er zijn geen momenteel geen plannen voor een nieuwe collectie.”

Roland Mouret