• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Roland Mouret is terug

Roland Mouret is terug

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Even leek het alsof Roland Mouret een verdwijntruc had uitgehaald nadat hij zijn kortstondige capsulecollectie voor Gap had gelanceerd. Blijkbaar was het alleen de stilte voor de storm. Hollywood's favoriet keert terug naar de wereld van couture met een nieuwe eigen collectie, RM. Deze zal in juli tijdens de couture shows in Parijs debuteren.

Mouret lanceert de collectie via 19RM, het bedrijf waar hij met entertainmentmagnaat Simon Fuller mede-eigenaar van is. Fuller is verantwoordelijk voor grote commerciële hits als “Pop Idol” en de Spice Girls. Mouret verloor de rechten zijn eigen naam te gebruiken toen hij zijn eerste bedrijf verliet. Deze rechten vielen toen in handen van zijn voormalige zakenpartners.

De nieuwe collectie bestaat uit 21 looks, opgemaakt uit jurken, tops, broeken, rokken, jasjes en jassen. Vanaf november zal het merk in diverse winkels in Londen, Parijs en New York te koop zijn voor uitverkorenen met grote portemonnee. De prijzen zijn namelijk vergelijkbaar met die van merken als Lanvin, Chanel en Balenciaga, aldus Women's Wear Daily. “De achterliggende gedachte van deze collectie is voor mij een manier mijn visie van dameskleding te kunnen uitdrukken en deze visie in zo kort mogelijke tijd te kunnen leveren,” zei Mouret.

Roland Mouret