• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Roeckl komt met tassen

Roeckl komt met tassen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De ene na de andere fabrikant van luxe producten verbreedt het assortiment en stort zich op nieuwe segmenten. Neem Wolford: het luxe beenmodemerk kwam eerst met lingerie en badgoed en later ook met bovenmode en accessoires op de proppen. Nu is het klassieke Duitse handschoenenmerk Roeckl aan de beurt, het bedrijf heeft een tassenlijn op de markt gebracht.

Roeckl is een familieconcern dat in 1839 in München werd opgericht. Oorspronkelijk een leerbewerkersbedrijf groeide het al snel uit tot handschoenenspecialist. Roeckl was zelfs hofleverancier en maakte onder meer handschoenen voor keizerin Sissi. Anno 2007 heeft het merk 22 eigen winkels in Duitsland en Oostenrijk en verkooppunten in heel Europa, de VS, Zuid-Amerika, Australië en China. Naast handschoenen brengt het ook fijne zijden sjaals en foulards op de markt. ”De tassencollectie is gemaakt van het hetzelfde fijne leer dat men van onze handschoenen gewend is,” zegt directeur Annette Roeckl in het persbericht. ”De collectie omvat tijdloze klassiekers van zijdezacht hertenleer dat tevens heel erg sterk is. Maar er zijn ook modieuze en sportieve tassen van nappaleer met hoogglans effect.” De eerste collectie, die vanaf dit najaar in de winkel verkrijgbaar is, omvat vier lijnen met ieder vijf tot zeven modellen in verschillende kleuren. Van shoppers en handtassen tot riemen en portemonnées.

De tassen variëren in prijs van 179 voor een klein model tot 799 euro voor een grote 'pouch bag' en van 79 voor een riem tot 179 euro voor een grotere portemonnee. Leuk is onder meer de Barbarella-serie met vier modellen. Het zijn strak rechthoekige tassen in zilvergrijs 'metallic' met kettinghengsels.

Roeckl
TASSEN