• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Robots op catwalk tijdens komende Londen Fashion Week editie

Robots op catwalk tijdens komende Londen Fashion Week editie

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Robots in plaats van modellen? Tijdens komende editie van Londen Fashion Week houdt ontwerper Honee een show waarbij robots de creaties gaan tonen, zo blijkt uit een persbericht. De show zal een combinatie gebruiken van echte modellen en robots. Het is voor het eerst dat robots kleding zullen dragen op de catwalk.

Afgelopen herfst/winter 2018/19 catwalkpresentaties was de invloed van de robot al te merken. Bij Philipp Plein werd de modeshow geopend door Irina Shayk die hand in hand liep met een robot en bij Dolce & Gabbana toonden drones nieuwe tasmodellen. De show van Honee aankomende Londen Fashion Week wordt mogelijk maak met een partnerschap met OhmniLabs, een bedrijf dat gespecialiseerd is in robots en House of iKons. “De Ohmni robot zal one-of-a-kind creaties dragen,” aldus het persbericht.

Met de samenwerking wil Honee mode, cultuur en technologie samenbrengen. De ontwerper wil dat mensen Ohmi en robots zien als onderdeel van hun dagelijks leven, op dit moment en niet zozeer alleen in de toekomst. De show heeft de naam AI gekregen als referentie naar de afkorting voor artificial intelligence, kunstmatige intelligentie, maar is ook een verwijzing voor het Chinese en Japanse woord voor liefde.

Om alvast een idee te krijgen wat te verwachten is tijdens de show, bekijk alvast video’s van de shows van Philipp Plein en Dolce & Gabbana van afgelopen seizoen.

London Fashion Week vindt plaats van 14 tot en met 18 september.

Beeld: Dolce & Gabbana Autumn-Winter 2018 © Catwalkpictures.com

Artificial Intelligence
Honee
house of ikons
Kunstmatige Intelligentie
Londen Fashion Week
London Fashion Week
Ohmni
robots