• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Ralph Lauren: "Geweldig jaar"

Ralph Lauren: "Geweldig jaar"

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Polo Ralph Lauren heeft het nettoresultaat in het vierde kwartaal dat op 31 maart eindigde, zien oplopen naar $73,2 miljoen. Dat is een stijging van 17 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De omzet van de Amerikaanse kledingproducent klom met 6,1 procent naar $1,03 miljard. Tegelijkertijd werden de jaarresulaten voor het gebroken boekjaar 2006-2007 bekendgemaakt. De winst bedroeg $401 miljoen op een jaaromzet van $4,3 miljard. Voor het eerste kwartaal van het lopende boekjaar verwacht het bedrijf dat de omzet opnieuw zal stijgen, waarschijnlijk met 14 tot 16 procent.

De winstverwachting voor 2008 is wel iets naar beneden bijgesteld, maar dat is eenmalig en een gevolg van acquisities. Ralph Lauren heeft onder meer Ralph Lauren Media aangekocht, een bedrijf in lederwaren en een aantal holdingmaatschappijen in Japan. Oprichter en directeur Ralph Lauren zei in een reactie: "Het was een geweldig jaar, met een recordomzet en -winst. We hebben op verschillende fronten vooruitgang geboekt. Er zijn nieuwe winkels geopend, belangrijke stappen gezet voor de uitbreiding van onze accessoiredivisie met horloges en sieraden en wij hebben onze Japanse en internetactiviteiten in eigen hand genomen." De verschillende acquisities zijn ook door kenners positief ontvangen.

"Op korte termijn lijken de resultaten te schommelen, maar op de lange termijn zal deze strategie goed uitpakken," aldus een analist van Forbes. Verwacht wordt dat de resultaten vanaf 2009 weer fors omhoog zullen gaan. Bovendien krijgt het bedrijf door het terugkopen van licenties en de Japanse onderdelen weer meer in eigen hand. Daardoor kan beter controle worden uitgeoefend op de merk-identiteit. "Ralph Lauren ondergaat een transformatie. Het verandert in een echt mondiaal luxe merk."

Polo
Ralph Lauren