• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Raf Simons voor Dior in 7 hoogtepunten

Raf Simons voor Dior in 7 hoogtepunten

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Raf Simons werd in april 2012 aangesteld als creatief directeur van Dior. Gisteren werd bekend dat de Belgische ontwerper het modehuis na iets meer dan drie jaar gaat verlaten. FashionUnited blikt terug aan de hand van 7 hoogtepunten uit Simons´ carrière bij Dior.

1. Het debuut

In de herfst/wintercollectie 2012 waarmee Simons debuteerde, namen lange rokken en getailleerde jasjes een centrale rol in.

2. Bloemenweelde

Simons stond bekend om zijn grote liefde voor bloemen, wat de ontwerper graag naar voren liet komen in het decor van zijn shows.

3. Simons op het witte doek

In 2014 maakte Simons zijn debuut op het witte doek in de documentaire Dior and I, waarin de ontwerper gevolgd wordt in de acht weken voordat hij zijn eerste collectie voor Dior moet presenteren.

4. Zwart en wit

In de meeste collecties die Simons voor Dior heeft ontworpen, maakt de ontwerper graag gebruik van verschillende kleuren. Voor de lente/zomercollectie van 2014 werd de catwalk juist gedomineerd door creaties in zwart en wit.

5. Schuin is het nieuwe recht

In de resort collectie van 2014 die Simons showde in het chique Hôtel de Paris werden strakke, recht gesneden jurken afgewisseld door speelse, asymmetrische varianten.

6. Dierenprints met een twist

Voor de herfst/wintercollectie van vorig jaar liet Simons zich een keer niet inspireren op bloemen maar op het dierenrijk.

7. De afscheidscollectie

Voor de lente/zomercollectie van 2016, die zijn laatste voor het Franse modehuis zou zijn, werkte Simons veel met doorzichtige stoffen, cropped tops en schelpvormig afgewerkte randen.

Foto´s: www.dailyreadlist.com, www.slate.com en www.vogue.com.


Dior