Heeft u het modenieuws op de voet gevolgd? Test uw kennis door FashionUnited's 5-delige quiz over het nieuws van september 2019 te maken.

Afgelopen maand werd bekend dat Hudson's Bay vertrekt uit Nederland. Het Amerikaanse merk Anthropologie en het Belgisch modemerk Xandres kondigden juist hun komst aan.

Tekst gaat verder onder de quiz

Ook berichtten we over (relatief) nieuwe retail- en e-commerce concepten. De Belgische concepstore Scoopstore bijvoorbeeld - dat jonge, opkomende ontwerpers ondersteunt in het uitbouwen van hun merk -opende de deuren van de eerste Nederlandse winkel in Eindhoven. FashionUnited nam tevens een kijkje bij winkel annex showroom Edo Collective, een collectief van dertig opkomende Belgische merken. En Avail zag het levenslicht. Een social e-commerceplatform dat modebewuste consumenten en opkomende merken dichter bij elkaar brengt aan de hand van micro-stores die door curators worden samengesteld.

In september overleed modefotograaf Peter Lindbergh op 74-jarige leeftijd, kondigde modevakbeurs Modefabriek aan in januari weer op zondag en maandag plaats te vinden, kreeg State of Art Menswear een nieuwe eigenaar en vroeg Forever 21 uitstel van betaling aan. Middels een Chapter 11-procedure hoopt het bedrijf een herstructurering te realiseren.

Ook was het Ready to wear SS20 Fashion Week maand. Merken beloofden merken nieuwe duurzame initiatieven op Paris Fashion Week. En lees ook het achtergrondartikel: Brexit, tariefoorlogen en eco-mode zetten aan tot strategische verandering tijdens 'Vier Grote Modeweken.

Meldt u aan voor de FashionUnited nieuwsbrief. Voeg u toe aan een netwerk van ondernemers, CEO's, ontwerpers, inkopers en andere modeprofessionals die de FashionUnited nieuwsbrief al ontvangen.

 

Related Products

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN