• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Quelle breidt postorder-devisie uit

Quelle breidt postorder-devisie uit

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Quelle-Verstand, het Zwitserse postorderbedrijf van KarstadtQuelle, heeft de postorderrechten van de kledingketen Spengler AG overgenomen. Volgens Quelle-Verstand betekent de overname een flinke impuls voor de jaarinkomsten van de Zwitserse operatie. Men verwacht dat de verkoop zal oplopen tot ongeveer 270 miljoen Zwitserse franken (179 miljoen euro), tegen 210 miljoen in 2003.

Daarnaast heeft het bedrijf, voor een periode van zes maanden tot een jaar, ook zes van Spenglers Fundgrupe boetieks verworven. Er zijn acht van die boetieks in totaal. De Spengler groep wordt opgesplitst nadat het een aantal forse verliezen heeft geleden. De 18 winkels van de groep zullen worden overgenomen het concurrerende Schild.

In februari 2005 wil Quelle de eerste Spengler catalogus lanceren. Daarmee komt het totaal aantal Zwitserse postordermerken van het bedrijf op vijftien. Moederbedrijf KarstadtQuelle, dat in Duitsland is gevestigd, verwacht in 2004 fors verlies te lijden en heeft al eerder aangekondigd dat het vooral internationaal zal gaan uitbreiden om dat verlies te compenseren.

KarstadtQuelle