• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Public School ontwerpt collectie fitness armbanden voor Fitbit

Public School ontwerpt collectie fitness armbanden voor Fitbit

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Mode en technologie gaan heel goed hand in hand, en steeds meer merken voorzien items van een technologisch hoogstandje. Ook modelabel Public School heeft zich op de markt van wearables begeven door een collectie te ontwerpen voor Fitbit: een bedrijf dat bekendstaat om zijn moderne fitness trackers.

Public School heeft voor het merk een collectie bandjes voor Fitbit Alta’s ontworpen: de nieuwste fitness tracker van het merk. De Fitbit Alta heeft een smal rechthoekig display dat is verwerkt in een armband. De bandjes zijn verwisselbaar, en de lijn van Public School wordt door Fitbit omschreven als “urban chic”.

”Public School’s ambitie om straatstijl naar de catwalk te brengen in combinatie met Fitbit’s missie om fitness in het dagelijks leven te integreren heeft gezorgd voor een mooie samenwerking met een sterke gedeelde visie,” zei Fitbit’s vice-president Marketing in een persbericht. “Het resultaat is een collectie van unieke ontwerpen die zijn gericht op toegankelijkheid, functie en veelzijdigheid, waarmee we de dragers de kans willen geven om fitness in hun dagelijkse routine op te nemen en tegelijkertijd trouw te blijven aan hun eigen stijl.”

Public School ontwerpers Dao-Yi chow en Maxwell Osborne vulden aan dat de collectie die ze hebben ontworpen is geïnspireerd op de actieve straatcultuur van hun thuisstad New York. Met de collectie voor Fitbit hopen de ontwerpers een stijlvol item te kunnen bieden waarmee dragers ook worden gemotiveerd om gezond en fit te blijven.

De collectie van Public School voor Fitbit bestaat uit drie soorten bandjes. Een klassiek item van nylon (29,95 dollar; 26,40 euro), een luxe variant van leer (59,95 dollar; 52,90 euro) en een zilveren band (99,95 dollar; 88,20 euro). Alle items zullen voor het eerst te zien zijn tijdens de Public School modeshow die plaatsvindt tijdens New York Fashion Week. Later dit jaar zal de collectie verkrijgbaar zijn via de Fitbit webshop en bij een geselecteerd aantal retailers.

Fitbit
New York Fashion Week
Public School