• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Protest winter 2001-2002

Protest winter 2001-2002

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Opvallende, verfrissende kleuren en ergonomische fit zijn de kenmerken van de Protest wintercollectie 2001-2002. Verder brengt Protest de snowboardcollectie op een technisch hoogwaardiger niveau dan vorig jaar. De waterkolom en breathability zijn bijna verdubbeld. De engineerd fit laat een ergonomische snit zien waarin de typische downhillshape zit voorgevormd. Protest is our name, boarding is our lifestyle!

In de urbanwear is de Protest lifestyle doorgezet. Vernieuwende stoffen en eigentijdse accenten, zoals de combinatie van rustige met felle kleuren en linegraphics, zorgen voor het vernieuwende karakter. De late 70's begin 80's invloed is duidelijk te zien in graphics als de 'Dukes of Hazard' flameprint.

Het onderscheidend vermogen van Protest, een trendy design en een verbeterde kwaliteit, komt in de gehele collectie terug. Bijpassende accessoires maken de collectie compleet. Er is veel aandacht geschonken aan details, zoals logo prints, hangtags en zipperpullers. Kortom een versterking van de Protest I.D.!

Technische snowboardwear: upgrade in kwaliteit. Protest heeft haar boardwearcollectie geupgrade naar de 8000 serie (8000 mm (!) waterdicht en ademend met taped seams, ook voor girls), de 5000 serie (5000 mm waterdicht en ademend) en ten slotte een 3000 serie. Jacks en pants zijn ergonomisch shaped, gebaseerd op de snowboardhouding. Dit komt tot uiting in de 'preshaped arms' en 'engineerd' pants. Verder groovy pants met camouflage prints en jacks met logo blow-ups als colour blocking. Met veel technische features zo goed als standaard voor ieder collectie item: afritsbare waistgaitor, ventilatiezips in jacks en pants, afritsbare capuchon, liftpashouder, gogglepocket, 2-way zippers, easy grip pullers, mini-disc player pocket, earphone eyelett.

Colours, colours, colours Accentkleuren voor 'guyz' en 'girlz', fresh en colourful. Vanzelfsprekend geonspireerd door de 70's en 80's. Voor de 'guyz': cab yellow, grass green, cold blue en granate red, gecombineerd met neutralen als wit, beige, grijs en coffee. Warme, sterke kleuren voor de 'girlz', zoals purple, lila, syrup en turquoise. Super girlie! Ook gecombineerd met neutrale kleuren voor de 'fresh look'.

Nieuw Denim! Protest breidt haar urbanwear uit met een denim thema: dark rinsed bottoms en spunge/flock jacks.

Urban 'guyz' De urbanwear is een mix van board-, work- en New York streetwear, met veel technische nieuwe materialen. Voor de 'guyz' worden stoffen zoals heavy-duty oxford, acrylic coated micro fyber en boiled wool gebruikt. Een collectie met veel invloeden uit de snowboardwear vertaalt in work- en urbanwear. Natuurlijk komen ook de inspiraties van de 70's en begin 80's terug, met name in de grafische designs: veel vlammen, motor cross, filmposters en Duke's of Hazard graphics.

Urban 'girlz' Voor de 'girlz' geldt dezelfde inspiratie. De combinatie van snowboardwear en 70's en 80's prints maakt de 'girlz' urban collectie trendy, opvallend maar wel vrouwelijk en functioneel. De collectie wordt gekenmerkt door veel rijke nieuwe materialen, zoals fake-fur, lurex intarsia, strass-stones, heavy brushed glitter pique en boiled wool. Charlie Angels-achtige invloed is te zien in de graphics.

Kids Ook de kids collectie is wederom uitgebreid naar aanleiding van het succes van vorig seizoen. Zelfs de kids willen de Protest lifestyle tonen zodat de volwassen designs direct in kids items worden omgezet.

Protest