• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Pringle breidt retailketen uit

Pringle breidt retailketen uit

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Pringle is met 12 internationale luchthavens - waaronder Schiphol - in gesprek voor de opening van een winkelketen op die locaties. Kim Winser, de directrice van het herboren modelabel, heeft gemeld dat Pringle outlets wil openen op de luchthavens van Parijs, Frankfurt, Hong Kong, Singapore en Amsterdam. Winser: "Onlangs hebben we van Heathrow te horen gekregen dat ons filiaal - op één na - het beste loopt van alle winkels op de luchthaven. En dat terwijl we er pas een jaar gevestigd zijn." Met dit succes in het achterhoofd is de uitbreiding naar andere airports dus een logische stap.

Tevens heeft Pringle de wereldwijde introductie aangekondigd van de "cashmere bar". In de jaren 50 beroemd geworden in Harvey Nichols in London. In december gaat de eerste open. In de Galleries Lafayette in Parijs.

Kim Winser is verantwoordelijk voor de ommekeer bij het - van oorsprong Britse - merk, sinds het in 2000 werd overgenomen door zakenman Kenneth Fang uit Hong Kong. Op geruchten dat Pringle mogelijk terugkeert in de rekken van warenhuis Marks&Spencer wilde de directrice niet ingaan. We zei ze "meer dan genoeg aanbiedingen te hebben gekregen" van zowel binnenlands bedrijven als van winkels buiten Engeland.

Met de nieuwe zomercollectie 2005 die deze week tijdens de London Fashion Week wordt gepresenteerd viert Pringle niet allen de eigen 190e verjaardag maar ook het 70-jarig bestaan van de twinset. Daartoe wordt een aantal klassieke prints en ontwerpen opnieuw uitgebracht. In de collectie is ook en serie kledingstukken van naadloos cashmère opgenomen, een technische innovatie waarvan Winser verwacht dat het de verkoopcijfers drastisch zal verhogen.

Pringle