Primark lanceert Feeling Proud-collectie en doneert 175.000 euro aan LGBTI-organisatie

Primark en ILGA World (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association), een internationale organisatie die zich inzet voor gelijke rechten van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders, en mensen met een Intersekseconditie; en tegen homofobie en transfobie, kondigen middels een persbericht de lancering van de Feeling Proud-collectie aan. De limited edition-collectie bestaat uit 27 producten waaronder t-shirts in regenboogkleuren. Primark schonk ILGA World 175.000 euro voor ondersteuning in hun strijd voor gelijke rechten voor de gemeenschap.

Diversiteit en inclusiviteit heeft Primark naar eigen zeggen hoog op de agenda staan en het modebedrijf hanteert deze kernwaarden voor de elf markten waar het merk opereert. Primark schrijft in het persbericht daarom de behoefte te voelen om een organisatie te steunen die op wereldwijd niveau uitsluiting en discriminatie van de LGBTQ-gemeenschap aanpakt.

Primark lanceert Feeling Proud-collectie en doneert 175.000 euro aan LGBTI-organisatie

"De LGBTI-gemeenschap wordt overal ter wereld elke dag geconfronteerd met uitsluiting, discriminatie en geweld. Veel van hen leven in schaamte en angst. Dankzij het partnerschap en de genereuze steun van Primark, kunnen we onze inspanningen intensiveren en LGBTI-gemeenschappen over de hele wereld te helpen”, aldus André du Plessis, directeur ILGA World, in het persbericht.

De Feeling Proud-collectie van Primark is vanaf vandaag te koop in geselecteerde Primark-winkels en via de webshop van het merk.

Beeld via Primark

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN