• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Positieve modeflitsen: Decathlon redt kampeerafval van festivals en Schöffel Pro lanceert UV-beschermend overhemd

Positieve modeflitsen: Decathlon redt kampeerafval van festivals en Schöffel Pro lanceert UV-beschermend overhemd

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Beeld ter illustratie voor de serie 'Positieve modeflitsen'. Deze afbeelding is gemaakt met behulp van een kunstmatige intelligentie (AI) tool. Credits: FashionUnited

Positief modenieuws verdient extra aandacht. Daarom licht FashionUnited iedere twee weken een aantal noemenswaardige berichten uit. Vandaag verdienen Decathlon en Schöffel Pro een podium.

Decathlon geeft tweede leven aan achtergelaten kampeerspullen op festivals

Festivalterreinen zijn aan het einde van festivals vaak een wirwar van afval. Dan gaat het niet alleen om bekers en voedselafval, maar ook om achtergelaten tenten. Decathlon is samen met Kultlab in actie gekomen om achtergelaten kampeerspullen in te zamelen op festivals. Deze tenten worden op verschillende manieren een tweede leven gegeven. Een deel van de tenten werd meegegeven aan diverse upcyclingpartners die van het materiaal weer jassen en tassen maken.

'No tent left behind' van Decathlon. Credits: Decathlon

Schöffel Pro brengt overhemd uit met UV-bescherming

Steeds meer consumenten zijn geïnteresseerd in kleding die beschermt tegen UV-stralen. Zo zijn er al diverse swimwearmerken die dergelijke producten hebben. Werkkledingbedrijf Schöffel Pro sluit zich nu ook bij deze groep aan. Het bedrijf heeft namelijk een geruit overhemd uitgebracht dat deze beschermende factoren heeft. Het product heeft een certificering voor de UV-bescherming.

Lees ook:
Belastingverlaging voor duurzame mode: Meer dan 150 Spaanse bedrijven steunen ‘Groene BTW’
Decathlon
Positieve modeflitsen