• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Plus size merk Universal Standard introduceert ruiloptie na gewicht fluctuatie

Plus size merk Universal Standard introduceert ruiloptie na gewicht fluctuatie

Door Caitlyn Terra

25 apr 2017

Fashion

Plus size merk Universal Standard introduceert een nieuwe service. Onder de naam Universal Fit Liberty, kunnen vrouwen een jaar na de aankoop een item omruilen als zij door een fluctuatie in gewicht van maat veranderd zijn.

Het omruilen kan met items waarin het UFL-label in te vinden is. Het gaat hier om de kern-items in alle collecties, meldt het merk op de website. Wanneer een klant binnen een jaar van maat verandert, vult zij haar gegevens in in het UFL-portal, waarna ze een retourformulier ontvangt. Het retourproces is helemaal gratis. Nadat Universal Standard de retour heeft ontvangen, wordt de nieuwe maat opgestuurd. Het geretourneerde item wordt grondig gewassen en gedoneerd aan vrouwen in nood.

”Of je nu een maat 6, 16 of 26 bent, gewicht fluctueert. Het kan omlaag of omhoog gaan, wat niet alleen zorgt voor een emotionele achtbaan, maar ook een financiële last. Daarom hebben we Universal Fit Liberty ontwikkeld, een nieuwe en game-changing winkelervaring ontworpen om deze angst weg te nemen voor miljoenen vrouwen,” aldus het merk. “We geloven dat kleding altijd moet passen en goed moeten voelen en eruit zien. Vrouwen verdienen om te leven zonder zich gepest te voelen door hun maat.”

Universal Standard is een Amerikaans merk gespecialiseerd in plus size mode. De retouroptie is in alle landen beschikbaar zolang het een item is met een UFL-label, maar het is alleen gratis binnen de Verenigde Staten.

Beeld: Universal Standard website

Universal Standard