Het Franse luxe merk Pierre Cardin is te koop. De 81-jarige ontwerper en oprichter Pierre Cardin hoopt eind juni zaken te kunnen maken. Hiertoe heeft Cardin het Italiaanse salesbureau Multipartner ingeschakeld. Mogelijk geïnteresseerde partijen zijn Goldman Sachs, Merril Lynch en het in privébezit zijnde Cerberus.

De firma Pierre Cardin is goed voor een jaarlijkse omzet van ongeveer 35 miljoen euro. Het bedrag dat op tafel gelegd moet worden voor de overname wordt geschat bijna 400 miljoen euro. De verkoop geldt ook voor de hoofdkantoren in Parijs, Milaan, Barcelona en Peking. Cardin zal waarschijnlijk zijn eigen vastgoed behouden.

Ondanks de verkoop zal de ontwerper, die altijd prat ging op zijn titel als 'fashionleader', sterke banden houden met zijn voormalig bedrijf. "Ik wil sterven met mode," heeft hij twee jaar geleden gezegd. "Yves Saint Laurent is gestopt. Hij is vrij. Maar dat is niet mijn doel. Ik wil blijven werken."

Cardin zal waarschijnlijk wederom gastheer zijn op zijn jaarlijkse soiree in zijn villa op de heuvel ter gelegenheid van het Cannes filmfestival aan het eind van deze maand.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN