De Belgische ontwerper Christopher De Vos en collega Peter Pilotto, de mannen achter het Britse modelabel Peter Pilotto, hebben De Jurk van prinses Eugenie ontworpen. Dit maakt het Britse koningshuis vandaag bekend. Prinses Eugenie huwde vandaag haar Jack Brooksbank in de St. George's Chapel in Windsor Castle.

Uit een verklaring van het Britse koningshuis blijkt dat de prinses al een aantal jaar fan is van het modemerk, nadat ze de ontwerpers had ontmoet tijdens een evenement ter ondersteuning van vrouwelijke kunstenaars. Ook wordt in het bericht geschreven dat de prinses nauw was betrokken bij het ontwerp van de jurk.

Het ontwerp van de bruidsjurk is het resultaat van Pilotto’s ‘archiefonderzoek naar eerdere bruidsjurken gedragen door leden van de koninklijke familie’, aldus de statement van het Britse koningshuis. Dit leidde tot een, naar eigen zeggen, modern vrouwelijk silhouet dat ‘laag per laag’ werd opgebouwd: van korset en complexe onderrok tot aan het nauwsluitende bovenlijf en de volledig geplooide rok. Onder de jurk droeg de prinses hakken van het luxe schoenenmerk Charlotte Olympia.

De zus van de bruid, prinses Beatrice, droeg een koningsblauwe jurk van Ralph en Russo waarbij ze een passende hoed droeg ontworpen door Sarah Cant. De jurken en pakken van de bruidsmeisjes en -jongens, waaronder prins George en prins Charlotte, waren ontworpen door Amaia Arrieta van Amaia Kids.

Prinses Eugenie en Jack Brooksbank trouwden vandaag ten overstaan van 850 gasten waaronder de koningin van Engeland, de hertog en hertogin van Cambridge, de hertog en hertogin van Sussex en verschillende beroemdheden zoals Kate Moss, Cara Delevingne, Robbie Williams, Liv Tyler en Demi Moore.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN