• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Percy voor Natuzzi

Percy voor Natuzzi

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Modeontwerper Percy Irausquin heeft in opdracht van de Italiaanse meubelfabrikant Natuzzi een jurk ontworpen van leer. Leer waarvan normaal gesproken meubels gemaakt worden. Irausquin werd gevraagd door Natuzzi omdat de twee veel overeenkomsten hebben, het merk al eigen meubelontwerpers in dienst heeft en vanwege publiciteit, natuurlijk.

Natuzzi is van plan dit jaar tien winkels in Nederland te openen en naar aanleiding daarvan heeft het merk het project bedacht dat Italian Design meets Dutch Design heet.

Irausquin maakte niet alleen de jurk, maar geeft in het kader van samenwerking met de meubelgigant - elk jaar brengt Natuzzi meer dan honderd nieuwe banken op de markt - ook les aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Zo krijgen jonge talenten de kans zich verder te ontwikkelen. Natuzzi stelde voor dit doel 21 huiden ter beschikking. Irausquin koos voor samenwerking met de Rietveld Academie, omdat hij daar zelf op school heeft gezeten.

De creaties van de studenten zullen te zien zijn tijdens hun eindejaarsshow en worden daarna gepresenteerd in de verschillende Natuzziwinkels in Nederland. Wat er met de jurk van Irausquin gebeurt, wordt niet verteld. Natuzzi werd in 1959 opgericht door Pasquale Natuzzi. (Bron: de Gelderlander)

Percy Irausquin