• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Pensioenen Brits bedrijf stopt

Pensioenen Brits bedrijf stopt

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Britse Richard Textiles, dat sinds 2002 onder curatele is gesteld, ondervindt problemen bij het uitbetalen van de pensioenen aan de overgebleven 1000 werknemers. Pensioengerechtigde oud-werknemers ontdekten dit nadat bleek dat zijn geen inkomsten meer ontvingen.

Alvorens het bedrijf onder curatele werd gezet, was het pensioenfonds onder financieel beheer gebracht. Maar omdat Richard Textiles doorging met handel drijven terwijl het pensioenfonds was ingestort, zegt het ministerie van Werk en Pensioenen (DWP) de arbeiders geen compensatie aan te kunnen bieden. Op dit moment wordt gezocht naar oplossingen voor hen die in aanmerking komen via het ministerie voor een pensioenplan. Betrokken ministers hopen in de loop van dit jaar met meer informatie naar buiten te komen. Het DWP heeft een budget van 400 miljoen Britse ponden om diegenen die hun pensioen aan de neus voorbij zien gaan vanwege een faillissement van de werkgever, maar alleen onder bepaalde voorwaarden. Werknemers van het failliete textielbedrijf oefenen druk uit op het ministerie van Werk en Pensioen om hen op te nemen in de groep van personen die in aanmerking komt voor hun pensioenplan. Sommige arbeiders van het textielbedrijf uit Aberdeen betaalden al meer dan 30 jaar voor hun bedrijfspensioen alvorens het failliet ging.

In het najaar van 2004 zijn curators ingeroepen na een serie financiële debacles bij het 200 jaar oude bedrijf. Hierna heeft de lokale zakenman Ian Suttie nog wel een poging gedaan het bedrijf uit te kopen.

Richard Textiles