• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Parijs past beursdata aan

Parijs past beursdata aan

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Een opvallende verschuiving op de beursagenda van 2009. De zomeredities van modevakbeurzen Prêt à Porter Paris (PAPP), Who's Next en accessoirebeurs Premiere Classe zullen volgend jaar niet in september plaatsvinden maar in juli vlak na Bread & Butter in Barcelona. “Uit bezoekersenquêtes bleek dat inkopers een groot deel van hun budget in september al hadden verdeeld,” zegt Wim Strijbosch van Promosalons, dat onder meer de promotie voor PAPP in Nederland verzorgd. Elodie Lavesvre van Who's Next bevestigt: “De verkoop begint in juli en in september zaten wij aan het eind van het seizoen. Daar moest verandering in worden gebracht.”

De verschuiving is opvallend omdat het de twee grootste publiekstrekkers van de vakbeurzen in Parijs betreft. Doorgaans zijn in hetzelfde weekend en op dezelfde locatie -het enorme beurscomplex Porte de Versailles- ook beurzen als Salon de la Lingerie en Interfilière (lingerie), Midec (schoenen), Bijorhca/Éclat de Mode (sieraden en horloges) en Mode Enfantine (kindermode). Prêt à Porter heeft bij de laatste editie (24 - 27 januari) een bezoekersaantal van 41.286 genoteerd en Who's Next en Premiere Classe, die in 2006 een verbintenis zijn aangegaan, trokken dit seizoen samen 42.802 bezoekers (een forse daling ten opzichte van de 48.092 bezoekers in februari 2007).

Het zomerseizoen van 2009 is de eerste mogelijkheid voor de beurzen om de data aan te passen, dit jaar is alles nog in september. Gezien de overvolle internationale beursagenda was er ook dan nog maar één opening: van zondag 5 t/m dinsdag 7 juli 2009. Overigens zijn alle vakbeurzen in Parijs benaderd om mee te doen, maar zij hebben vooralsnog gezegd dat zij hun beursdata niet ook vervroegen. Strijbosch verwacht echter dat de andere beurzen in Parijs binnenkort toch zullen volgen.

Aankomende beursdata in Parijs zijn: donderdag 4 t/m zondag 7 september 2008 en donderdag 29 januari t/m zondag 1 februari 2009.

11 febuari 2008

PAPP
Parijs
Premiere Classe
PRET-A-PORTER PARIS